Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: HKM Zvolen už bez Američana Hansena

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Hansen bol jedným z viacerých legionárov, ktorí pred sezónou 2019/2020 pribudli do zvolenského kádra.

Zvolen 1. októbra (TASR) - Americký hokejový útočník Jake Hansen už nie je hráč HKM Zvolen. Vedenie tipsportligového klubu s ním ukončilo spoluprácu na základe nepresvedčivých výkonov a v kádri tak ostalo sedem legionárov. Klub informoval o zmene na oficiálnej stránke.

Hansen bol jedným z viacerých legionárov, ktorí pred sezónou 2019/2020 pribudli do zvolenského kádra. Ich počet sa napokon vyšplhal až na osem, no podľa nového pravidla môže do tipsportligového zápasu zasiahnuť maximálne sedem cudzincov. Hansen odohral za Zvolen 5 zápasov, v ktorých strelil 1 gól, inkasoval 8 trestných minút a v tabuľke +/- bodov mal dva záporné body. "Človeku zmeníte život jedným rozhodnutím, takže takéto rozhodnutie nikdy nie je ľahké. Bohužiaľ, taký je hokejový život. Verím, že sa mu bude v ďalšej kariére dariť a že sa posunie vpred hráčsky aj osobnostne," uviedol pre klubovú stránku asistent trénera Michal Kobezda, podľa ktorého sa tréneri rozhodovali medzi Hansenom a Garrettom Thompsonom.

"Nedá sa povedať, že by nepasoval do systému. Jednoducho sme mali navyše jedného legionára. Práve vysoký a fyzický útočník ako je Garrett Thompson by nám mohol chýbať v play off. Pozerali sme sa aj ďalej," uviedol hlavný tréner Andrej Podkonický.