Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Útočník Nitry Buček získal Krištáľový puk za najkrajší gól v marci

Na archívnej snímke hráč Nitry Samuel Buček. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Buček strelil svoj druhý "krištáľový" gól v treťom zápase predkola play off na ľade Dukly Trenčín.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Nitra 16. apríla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Samuel Buček získal ocenenie Krištáľový puk za najkrajší extraligový gól v mesiaci marec 2024. Svojím hlasovaním o tom rozhodli fanúšikovia Tipos extraligy. Buček je po Dávidovi Skokanovi druhý hráč, ktorý získal toto ocenenie už druhýkrát počas štvorročného trvania ankety. Premiérovo sa z neho tešil v ročníku 2021/2022, keď strelil najkrajší gól vo februári.

Buček strelil svoj druhý "krištáľový" gól v treťom zápase predkola play off na ľade Dukly Trenčín. V 13. minúte sa kľučkou pri mantineli zbavil obrancu Rayena Petrovického, natlačil sa pred bránku a otvoril skóre zápasu, v ktorom Nitra napokon prehrala 2:3. Hlasujúci fanúšikovia uprednostnili jeho individuálnu akciu pred gólmi Anthonyho Nellisa (Spišská Nová Ves), Patrika Bačika (Banská Bystrica), Samsona Mahboda (Slovan Bratislava) a Tora Imma (Trenčín).

Buček je v prebiehajúcej sezóne už tretí hráč Nitry s Krištáľovým pukom. Pred ním toto ocenenie získali aj spoluhráči Tomáš Pobežal (október) a Sebastián Čederle (február). Okrem nich sa o Cenu Borisa Sádeckého za najkrajší gól budú uchádzať aj Filip Krivošík (september), Chase Pearson (november), Mitchell Heard (december) a Alex Breton (január).