Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

V Slovane predĺžili s Bajričom, nepokračujú Borjan, Križan a Risvanis

Na snímke kanadský brankár ŠK Slovan Bratislava Milan Borjan. Foto: TASR - Martin Baumann

Borjanovi skončí hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad, dvojici obrancov vypršia kontrakty, ktoré klub nepredĺži.

Bratislava 17. mája (TASR) - Dres futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis. Úradujúci šampión Niké ligy to oznámil v piatok prostredníctvom oficiálneho webu.

Borjanovi skončí hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad, dvojici obrancov vypršia kontrakty, ktoré klub nepredĺži. "Po vypršaní hosťovania v našom drese nepokračuje Milan Borjan. Zaslúži si samostatné poďakovanie za prístup i výkony počas celej sezóny, keď bol našou oporou a získal si sympatie fanúšikov. Nezabudneme, ako nás práve Milan podržal v kľúčovom dvojzápase s luxemburským Swiftom. Prajeme mu všetko dobré v kariére i osobnom živote, a ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Borjan prišiel do kádra "belasých" počas minulého leta na ročné hosťovanie z CZ Belehrad. Účastník svetového šampionátu 2022 v Katare sa stal tímovou jednotkou, pričom celkovo odchytal 41 zápasov. Rozlúčkou so Slovanom bude pre neho sobotňajší záverečný zápas ligového ročníka s MFK Ružomberok.

"Do novej sezóny sme nepredĺžili kontrakty s Richardom Križanom a Spyridonom Risvanisom, ktorí v belasom končia. Aj im ďakujeme za odvedené služby a želáme všetko dobré v živote i kariére," poznamenal Kmotrík ml.


Slovan predĺžil kontrakt s Kenanom Bajričom do roku 2028



Futbalový klub Slovan Bratislava v piatok predĺžil zmluvy so slovinským obrancom Kenanom Bajričom do roku 2028 a na nasledujúcu sezónu aj s Lukášom Pauschekom. Zároveň si uplatnil opciu na Marka Toliča, s ktorým podpísal kontrakt do roku 2026. Informovala oficiálna stránka klubu.

"Sme veľmi radi, že sme si poistili Kenana Bajriča ako oporu našej defenzívnej línie. Kenan odohral po návrate z hosťovania výbornú sezónu a potvrdil svoje nesporné kvality. Bolo pre nás prioritou zazmluvniť si ho na dlhšie obdobie, keďže pôvodný kontrakt sa blížil ku svojmu koncu. Kenan zostáva belasým minimálne do roku 2028, z čoho sa veľmi tešíme," vyhlásil pre oficiálnu stránku generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Dvadsaťdeväťročný Bajrič prišiel do Slovana začiatkom roka 2018 z Olimpije Ľubľana. Bol na začiatku úspešnej éry, keď sa tešil z titulov v sezónach 2018/19, 2019/20 i 2020/21. V belasom drese si zahral v skupine Európskej ligy na jeseň 2019. Od leta 2021 strávil dve sezóny na hosťovaní na Cypre. Po tom, ako sa pred rokom vrátil, patril k najvyťaženejším hráčom tímu. Naskočil do 44 z celkového počtu 51 súťažných duelov.
Na snímke vľavo tréner Vladimír Weiss st., uprostred Kenan Bajrič a vpravo Lukáš Paushek (všetci ŠK Slovan) počas zápasu 1. predkola kvalifikácie Ligy majstrov UEFA ŠK Slovan Bratislava – FC Swift Hesper 12. júla 2023 v Bratislave.
Foto: TASR Pavel Neubauer

"Som veľmi rád, že vo svojej kariére budem pokračovať v Slovane Bratislava. Úprimne, keď som sa minulé leto vracal z hosťovania, tak asi málokto čakal, že sa to takto pekne vyvinie. O to som však radšej. Pôsobenie v Slovane si teraz užívam možno ešte viac než kedykoľvek predtým. V Európe som odohral prakticky všetko, získali sme titul, bola to veľmi vydarená sezóna, a už sa teším na tú ďalšiu aj s našimi fanúšikmi," povedal.

Chorvátsky futbalista Tolič prišiel minulé leto na hosťovanie s opciou z Dinama Záhreb. Slovan si teraz uplatnil opciu a získal ho do svojich radov. "Na Marka Toliča sme si uplatnili opciu, keďže doteraz bol u nás na hosťovaní. Som rád a teším sa, že sa stáva naším hráčom," povedal Kmotrík ml. Tolič v úvodnej sezóne v belasom drese zaznamenal celkom 12 súťažných gólov. "Som rád, že som sa po hosťovaní stal hráčom Slovana. Cítim sa tu naozaj veľmi dobre a verím, že spoločne môžeme byť úspešní. Teším sa na okamihy, ktoré sú pred nami," povedal.

Na Tehelnom poli zostal aj odchovanec klubu a zberateľ titulov Pauschek. "Tešíme sa, že Lukáš Pauschek zostáva belasý. V Slovane má svoje miesto ako kvalitný futbalista i odchovanec, ktorý je s klubom spätý prakticky odmalička. Podpísali sme nový ročný kontrakt, v podobe Lukáša si ponechávame spoľahlivosť na ihrisku i osobnosť mimo neho, čo je pre kabínu a mužstvo taktiež veľmi dôležité," vyhlásil Kmotrík ml. Pauschek získal so Slovanom rekordných sedem majstrovských titulov (2010/11, 2012/13, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 a 2023/24). Pre belasých je dôležitý aj svojou univerzálnosťou, keď okrem svojho postu na pravom kraji obrany môže zaskočiť aj naľavo, v strede, či dokonca ako defenzívna šestka. "Som veľmi rád, že nosím belasý dres, v ktorom som cez všetky vekové kategórie prešiel až do A-mužstva. Je to pre mňa domov. Veľmi si vážim, že som dosiahol sedem titulov práve so Slovanom, veľa to pre mňa znamená. Teším sa na ďalšie výzvy, poďme si spoločne po ďalší titul," povedal Pauschek.