Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Djokovič s Nadalom sa stretli s thajským premiérom

Tenisoví velikáni Novak Djokovič a Rafael Nadal sa dnes stretli s thajským premiérom Prajutom Čan-o-Čanom Foto: TASR/AP

Pred vypredaným hľadiskom hrali exhibičný zápas, zameraný na posilnenie dôvery v bezpečnosť v krajine po smrtiacom útoku.

Bangkok 2. októbra (TASR) - Tenisoví velikáni Novak Djokovič a Rafael Nadal sa v piatok stretli s thajským premiérom Prajutom Čan-o-Čanom a navštívili aj miesto augustového bombového útoku na hinduistickú svätyňu v centre metropoly Bangkok.

Djokovič s Nadalom neskôr v piatok odohrali v Thajsku pred vypredaným hľadiskom exhibičný zápas, zameraný na posilnenie dôvery v bezpečnosť v krajine po smrtiacom útoku. Ten si v auguste vyžiadal 20 ľudských životov. Na scéne tragédie položili obaja tenisti vence a uctili si obete nešťastia, informovala agentúra Reuters.

Pri stretnutí s premiérom mali Djokovič i Nadal na sebe tradičný thajský hodvábny odev a Prajutovi venovali tenisové rakety. Djokovič predtým naposledy Thajsko navštívil v roku 2008, keď na turnaji Thailand Open prehral vo finále s Jo-Wilfriedom Tsongom. Nadal bol v Bangkoku o dva roky neskôr a na rovnakom turnaji skončil v semifinále.