Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Federer po dvanástich rokoch opäť vypadol s kvalifikantom

Na archívnej snímke švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/AP

Rubľov po cennom skalpe neskrýval nadšenie: Je to najväčšie a najemotívnejšie víťazstvo mojej kariéry.

Cincinnati 16. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer nezíska svoj ôsmy titul na turnaji ATP v Cincinnati. Po dvanástich rokoch opäť prehral na okruhu s kvalifikantom, keď v osemfinále dvojhry prekvapujúco nestačil na 70. hráča sveta Andreja Rubľova z Ruska.

"Andrej hral dnes takmer bez chýb. Svojim výkonom ma nesmierne prekvapil, nepustil ma absolútne k ničomu," uviedol Federer po prehre 3:6 a 4:6. Podujatie v Cincinnati bolo pre neho prvým od neúspešného finále vo Wimbledone. Na záverečný grandslamový turnaj sezóny US Open tak zavíta len s dvoma odohratými zápasmi na tvrdom povrchu. S kvalifikantom prehral na turnaji ATP naposledy v roku 2007 - nad jeho sily bol vtedy Guillermo Caňas v Indian Wells.

Rubľov po cennom skalpe neskrýval nadšenie: "Je to najväčšie a najemotívnejšie víťazstvo mojej kariéry. Porazil som skutočnú tenisovú legendu." Dvadsaťjedenročný hráč sa počas 61-minútového duelu dopustil len šiestich nevynútených chýb. Vo štvrťfinále sa stretne s krajanom Daniilom Medvedevom. "Poznám sa s ním odkedy sme boli deťmi a sme dobrí priatelia," dodal Rubľov.