Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Kanadský kapitán Bruneau tvrdí: Slovenky budú tvrdým orieškom

Kanada ťahá vo Fed Cupe šnúru piatich víťazných stretnutí za sebou. Slovenky sa s Kanaďankami stretli jediný raz v roku 1997.

Montreal 12. februára (TASR) - Kanadský kapitán Sylvain Bruneau tvrdí, že Slovensko bude v aprílovej baráži o účasť vo svetovej skupine tenisového Pohára federácie ťažkým súperom. Verí však, že jeho zverenky majú šancu zvíťaziť a postúpiť medzi elitnú osmičku.

"Pre nás je obrovským úspechom, že hráme o účasť vo svetovej skupine, navyše budeme mať opäť výhodu domáceho prostredia. Všetci sa už na tento zápas veľmi tešíme. Slovenky budú tvrdým orieškom, no verím, že naše dievčatá sa popasujú s touto výzvou. Máme mladý tím, hráčky postupne rastú a získavajú nové skúsenosti," povedal Bruneau pre oficiálnu stránku Kanadskej tenisovej federácie.

Kanada ťahá vo Fed Cupe šnúru piatich víťazných stretnutí za sebou. Slovenky sa s Kanaďankami stretli jediný raz v roku 1997. Na antuke v Bratislave SR zvíťazili v baráži o II. svetovú skupinu 5:0. Jednotkou Kanaďaniek je 19. hráčka sveta 20-ročná Eugenie Bouchardová, ktorá na Australian Open postúpila do semifinále.