Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Osobnosti velebia Federera, Agassi: Roger posúva latku stále vyššie

Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/AP

Bývalého britského tenistu Grega Rusedskeho fascinuje, že Federer stále dokáže prekonávať rekordy.

Rotterdam 17. februára (TASR) - Husársky kúsok Švajčiara Rogera Federera, ktorý bude v pondelok najstaršou mužskou svetovou jednotkou v histórii, zarezonoval aj medzi tenisovými osobnosťami. Američan Andre Agassi zablahoželal grandslamovému rekordérovi k ďalšiemu významnému míľniku v kariére a vyzdvihol jeho prínos pre šport.

"Byť svetovou jednotkou vo veku 36 rokov a 195 dní je niečo úžasné. Roger posúva tenisovú latku stále vyššie," uviedol Agassi prostredníctvom twitteru. Federer nadchol aj Agassiho krajana Paula Annaconea, ktorý v minulosti bazilejského rodáka trénoval. "Rogerov príbeh pokračuje. Gratulujem mu k tomu, že napísal ďalšiu fantastickú kapitolu. Za úspešnými výsledkami sa skrýva veľké úsilie celého jeho tímu."

Bývalého britského tenistu Grega Rusedskeho fascinuje, že Federer stále dokáže prekonávať rekordy. "To, čo Roger predvádza, je proti logike. Čím je starší, tým je lepší." Podľa legendárnej Američanky Billie-Jean Kingovej Federer potvrdzuje, že aj po tridsiatke sa dá udržiavať vysoká výkonnosť. "Roger návratom na mužský trón potvrdil, že vek je len číslo."