Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový Trenčín povedie Oremus, Pénzeš bude generálny manažér

Na snímke tréner Peter Oremus. Foto: TASR/Branislav Račko

Novinkou v trenčianskom klube je aj rozšírený realizačný tím, ktorý sa rozrástol o kondičného trénera, ktorým sa stal Branislav Lobotka.

Trenčín 9. mája (TASR) - Vedenie slovenského hokejového klubu HK Dukla Trenčín vyriešilo otázku trénera A-mužstva. Hlavným kormidelníkom "vojakov" sa stal Peter Oremus, ktorý vo funkcii nahradí Júliusa Pénzeša. Ten sa presúva na post generálneho manažéra. Trenčiansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Július Pénzeš sa do trenčianskeho klubu vrátil počas sezóny 2016/17. Najskôr pôsobil ako asistent Jána Kobezdu, po jeho nečakanom úmrtí ako hlavný tréner. "Z môjho pohľadu bolo prirodzené posunúť sa na toto miesto a na striedačke dať príležitosť mladším kolegom, ktorí chcú trénovať v Dukle a trochu to oživiť. Káder treba kompletne prekopať. Vo funkcionárskom kruhu sme sa o tom rozprávali, prebrali sme to zo všetkých strán a zhodli sme sa, že takto by to mohlo fungovať. Minulá sezóna musí byť pre nás výstrahou. Klesli sme hlboko," uviedol pre stránku trenčianskeho klubu nový generálny manažér.

Prvým krokom Júliusa Pénzeša v novej funkcii bolo angažovanie hlavného trénera. Voľba padla na 46-ročného Petra Oremusa, ktorý začínal ako tréner v Skalici, pôsobil aj v Nitre, Vítkoviciach, Košiciach a Karlových Varoch. Najväčší úspech dosiahol v košickom klube, ktorý v sezóne 2014/2015 doviedol k titulu. "Z trénerského pohľadu prišla naozaj zaujímavá ponuka od trenčianskych funkcionárov. Trenčín je z pohľadu histórie na Slovensku pojem a veľmi rád som túto ponuku prijal. Skladáme tím, máme vytypovaných hráčov, ktorí sú dobrí korčuliari. Ja som typ trénera, ktorý dáva príležitosť štyrom päťkám. Po sezóne si musíme povedať, že naša práca mala zmysel," poznamenal Peter Oremus.

Novinkou v trenčianskom klube je aj rozšírený realizačný tím, ktorý sa rozrástol o kondičného trénera, ktorým sa stal Branislav Lobotka, ktorý v minulých ročníkoch pripravoval aj mládežnícke tímy Dukly.