Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Útočníci Zuzin a Podešva zamierili do Detvy

Na archívnej snímke v popredí Peter Zuzin (Slovensko) a v pozadí brankár Vitalij Kovaľ (Bielorusko) počas hokejového zápasu Slovensko - Bielorusko. Foto: TASR/Martin Baumann

Pre 28-ročného útočníka Zuzina bude Detva druhé pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Detva 3. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Peter Zuzin a Čech Martin Podešva budú v sezóne 2019/2020 pôsobiť v HC 07 Detva. Tipsportligový klub o tom informoval prostredníctvom facebooku.

Pre 28-ročného útočníka Zuzina bude Detva druhé pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže. V nej si doteraz obliekal iba dres materského HKM Zvolen, za ktorý odohral celkovo 399 zápasov s bilanciou 81 gólov a 130 asistencií. V roku 2013 získal v drese "bryndziarov" majstrovský titul. Počas kariéry už pôsobil aj v českých súťažiach či ruskej Vyššej lige.

Aj pre 30-ročného českého útočníka Podešvu bude Detva druhý klub v Tipsport Lige. Prevažnú časť doterajšej kariéry absolvoval v českých súťažiach, na Slovensko prišiel počas sezóny 2018/2019. V drese MsHK Žilina odohral 46 zápasov, v ktorých získal 26 kanadských bodov (14 gólov, 12 asistencií).