Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Ladislav Nagy si predĺžil kariéru ešte o jednu sezónu

Na snímke Ladislav Nagy. Foto: TASR/František Iván

Rovnako ako dve uplynulé, aj tú nasledujúcu sezónu by mal pôsobiť v HC Košice. V poslednom ročníku patril k lídrom tímu a v 47 dueloch nazbieral 44 bodov (22+22).

Košice 19. júla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Ladislav Nagy ešte nezavesí korčule na klinec. Tridsaťdeväťročný útočník zvažoval koniec kariéry, no nakoniec sa rozhodol, že ešte jednu sezónu potiahne. Vo štvrtok o tom informoval denník Plus Jeden deň.

Najproduktívnejší hráč Slovenska na uplynulých MS v Dánsku, ktorý nazbieral v siedmich dueloch desať bodov (1+9), po šampionáte povedal, že uvažuje o konci kariéry a chce sa viac venovať rodine. Práve tá ho však presvedčila, že by mal ešte rok pokračovať. "Po MS som bol na 80% rozhodnutý, že so všetkým 'praštím' a končím. Predsa len, mám už svoj vek a mal som všetkého dosť. Ťažšie sa už hľadá motivácia, ťažšie sa dostáva človek do formy. O všetkom som sa rozprával s rodinkou. Napokon moji najbližší - manželka, dcéra Peťka a syn Tomáško, rozhodli, že by som mohol ešte rok potiahnuť, že ma chcú vidieť na ľade. Súhlasil som a tak budem pokračovať. Hokej stále milujem, preto som sa dal nahovoriť," povedal pre Plus Jeden deň.

Rovnako ako dve uplynulé, aj tú nasledujúcu sezónu by mal pôsobiť v HC Košice. V poslednom ročníku patril k lídrom tímu a v 47 dueloch nazbieral 44 bodov (22+22). "Začal som už aj trénovať. Teraz sa musím stretnúť s vedením Košíc a dohodnúť už len detaily zmluvy," dodal.

Nagy odštartoval kariéru práve v Košiciach, v roku 1997 ho draftoval klub St. Louis Blues a o dva roky v jeho drese odohral prvé zápasy v zámorskej NHL. Po dvoch sezónach prestúpil do Phoenixu Coyotes a zahral si aj v Dallase Stars a Los Angeles Kings. Dokopy odohral v profilige 435 zápasov základnej časti a nazbieral 311 bodov (115+196), v 18 dueloch play off pridal ďalšie štyri (2+2). Po návrate do Európy hral za Severstaľ Čerepovec, Lev Poprad, Dinamo Minsk a Slovan Bratislava v KHL, dve sezóny pôsobil vo švédskom MoDo Hockey, zahral si aj v Jokerite Helsinki a v domácej lige za Poprad.