Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Americký útočník Wahl zamieril do Banskej Bystrice

Hokejisti Banskej Bystrice. Foto: TASR - Dušan Hein

V ročníku 2018/2019 nastúpil do 69 zápasoch v drese AC Klagenfurt a získal v nich 49 kanadských bodov za 21 gólov a 28 asistencií.

Banská Bystrica 23. augusta (TASR) - Tipsportligový klub HC '05 iClinic Banská Bystrica angažovalo 29-ročného amerického útočníka Mitcha Wahla. Vedenie trojnásobného slovenského majstra tým zareagovalo na predčasný koniec Kanaďana Mikea McMurtryho, ktorý napokon neposilnil "baranov." Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Wahl odohral uplynulé dve sezóny v medzinárodnej EBEL. V ročníku 2018/2019 nastúpil do 69 zápasoch v drese AC Klagenfurt a získal v nich 49 kanadských bodov za 21 gólov a 28 asistencií. V minulosti si už vyskúšal aj súťaže vo Fínsku a Švédsku, významnú časť kariéry strávil v nižších zámorských súťažiach. V roku 2008 ho draftoval klub Calgary Flames, ale do NHL sa nepresadil.

Po príchode Wahla je na súpiske banskobystrického tímu šesť legionárov - Kanaďania Tyler Beskorowany, Jordon Southorn a Jordan Hickmott a Fíni Joona Jääskeläinen a Ville Räsänen.