Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Tréner Žiliny pred rozhodujúcim zápasom: Musíme dať do toho všetko

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Za stavu 3:3 na zápasy sa rozhodne o víťazovi baráže, ktorý získa právo štartovať v Tipsport Lige.

Košice 22. marca (TASR) - Hokejistov MsHK DOXXbet Žilina čaká v sobotu zápas, ktorý nechce hrať žiadny tím najvyššej súťaže. V rozhodujúcom siedmom barážovom súboji o Tipsport Ligu proti Michalovciam budú mať výhodu domáceho prostredia, podľa trénera Stanislava Škorvánka však budú dôležitejšie najmä emócie a psychika.

Začiatkom jari 2017 nakrátko zavládol v Žiline hokejový "boom". "Vlci" vtedy nadviazali na vydarenú základnú časť vyradením Zvolena a napokon získali bronzové medaily. Zdalo sa, že po rokoch v ligovom suteréne svitá na svetlejšie hokejové časy. Opak však bol pravdou. V sezóne 2017/2018 ešte tím obsadil prijateľné 7. miesto v základnej časti, zásadné problémy však prišli v lete. Niekoľkomesačná neistota a skladanie tímu na poslednú chvíľu si vybrali svoju daň. Narýchlo zložený tím sa dlhšie hľadal, výkony nedokázal stabilizovať a napokon spadol do baráže. Dva roky po bronzovom úspechu sa bude na žilinskom štadióne hrať jeden z najdôležitejších zápasov v histórii klubu. Za stavu 3:3 na zápasy sa rozhodne o víťazovi baráže, ktorý získa právo štartovať v Tipsport Lige. "Myslím si, že v siedmom zápase neexistuje výhoda domáceho prostredia. Rozhodovať budú emócie, hlava, psychika. Do siedmeho zápasu musí ísť všetko. Predpokladám, že to bude ubojované. Kto sa dostane do vedenia, ten bude vo výhode. Nechajme sa prekvapiť," poznamenal tréner Žiliny Škorvánek.

Jeho zverenci mohli v 6. zápase série v Michalovciach rozhodnúť o svojom víťazstve v baráži. Po domácom triumfe si na východ republiky odniesli náskok 3:2 na zápasy, avšak prehra 0:2 presunula rozhodnutie o víťazovi do posledného možného duelu. "Zápas v Michalovciach bol vyrovnaný a čakalo sa, kto dá prvý gól. Dali ho domáci, a hoci viedli 1:0, pred treťou tretinou bolo všetko otvorené. Verili sme, že naša šanca príde, no v presilovke sme prepadli, inkasovali sme na 0:2 a potom to už bolo ťažké. Ja som potom mohol znížiť na 2:1, žiaľ, nedal som. Bez gólov sa nedá vyhrať, to je známa pravda," poznamenal útočník Richard Jenčík.

Päťnásobný majster extraligy bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou HC Košice. S "oceliarmi" sa pravidelne pohyboval na čele tabuľky a bojoval o tituly. V žilinskom drese zažíva úplne iné starosti. "Je to aj pre mňa nová výzva zachrániť pre klub najvyššiu súťaž. Urobím pre to všetko a dúfam, že to v sobotu zvládneme. Bude to posledný zápas v sezóne a každý z nás bude musieť ísť na dno svojich síl. Verím, že sa do toho dáme všetci a že to vyjde," poznamenal Jenčík.

O víťazstve v poslednom zápase sezóny snívajú mnohí hráči. Pri systémoch vyraďovacích bojov to zväčša znamená zisk titulu, v prípade baráže však ide o niečo celkom iné. Výhra znamená zotrvanie v súťaži, prehra zosunie klub o poschodie nižšie. Uvedomuje si to aj žilinský útočník Juraj Milý. "Každý hrá pre to, aby vyhral posledný zápas v sezóne, prípadne rozhodujúci siedmy duel. O to sa my teraz ideme pokúsiť, hoci možno za iných okolností, než by sme si želali. Teraz sa ukážu veľkí hráči. Bude to boj," dodal.