Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Pod vplyvom alkoholu jazdil lekár, ďalší opitý bol účastníkom nehody

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Českého lekára zastavili policajti v piatok ráno na Holubyho ulici v Novom Meste nad Váhom, keď spáchal dopravný priestupok.

Trenčín 18. októbra (TASR) - Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili v piatok (17.10.) a sobotu (18.10.) policajti z Trenčianskeho kraja 63-ročného lekára Štefana z Českej republiky a 24-ročného Petra z Dobrej Vody (okres Trnava), ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Ďalšiemu vodičovi pod vplyvom alkoholu, 36-ročnému Radoslavovi z okresu Myjava, ktorý bol v sobotu ráno účastníkom dopravnej nehody, obvinenie ešte len hrozí. TASR dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Českého lekára zastavili policajti v piatok ráno na Holubyho ulici v Novom Meste nad Váhom, keď spáchal dopravný priestupok. "Štefanovi policajti namerali 0,88 mg/l, čo je v prepočte 1,83 promile alkoholu v dychu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely. O jeho treste dnes rozhodoval sudca Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom v tzv. super rýchlom konaní," uviedla ďalej Antalová.

Pozitívnu skúšku na alkohol dychu mal aj Peter z Dobrej Vody, ktorého policajti zastavili na Ulici Partizánska v Brezovej pod Bradlom. "Alkotest ukázal hodnotu 1,29 mg/l, čo je v prepočte 2,68 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška bola taktiež pozitívna a presahujúca dve promile. Peter pri druhej dychovej skúške nafúkal 1,23 mg/l, čo je v prepočte 2,56 promile. Aj v tomto prípade následne policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili do cely," doplnila Antalová.

K dopravnej nehode Seatu a Renaultu došlo v sobotu v skorých ranných hodinách na križovatke Námestia sv. Anny so Súdnou ulicou v Trenčíne. "38-ročný vodič Seatu nedal prednosť vozidlu Renault, ktoré riadil 36-ročný Radoslav z okresu Myjava. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške. Vodič Seatu mal dychovú skúšku negatívnu, u vodiča Radoslava policajti zistili 1,05 mg/l, čo je v prepočte 2,19 promile alkoholu. Aj keď v tomto prípade vodič Renaultu nebol vinník dopravnej nehody, za jazdu pod vplyvom alkoholu mu hrozí obvinenie," uzavrela Antalová s tým, že všetkým trom vodičom hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.