Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Knižnica v Bánovciach nad Bebravou bude po oprave slúžiť čitateľom

Ilustračná snímka Foto: Dominika Zúborová

Cieľom projektu pod názvom Moderná knižnica Ľudovíta Štúra bola modernizácia existujúcej budovy knižnice, jej vnútorných priestorov a zariadenia.

Bánovce nad Bebravou 6. februára (TASR) - Mestská knižnica Ľ. Štúra v Bánovciach nad Bebravou bude po rekonštrukcii opäť k dispozícii čitateľom. Na obnovu priestorov získalo Bánovské kultúrne centrum nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške takmer 190.000 eur. Knižnicu plánujú opätovne otvoriť 19. februára. Informovala o tom knižnica na webe mesta.

Cieľom projektu pod názvom Moderná knižnica Ľudovíta Štúra bola modernizácia existujúcej budovy knižnice, jej vnútorných priestorov a zariadenia, ako i zlepšenie hygienických podmienok pre návštevníkov i zamestnancov.

"Prostredníctvom rozsiahlej rekonštrukcie interiéru získa knižnica funkčné, dôstojné a reprezentatívne priestory nielen na uchovávanie knižničného fondu, ale najmä na stretávanie sa, čerpanie vedomostí, rozvíjanie fantázie a podnetné podujatia," skonštatovala pred časom radnica.

NFP vo výške 189.769,45 eura získalo Bánovské kultúrne centrum v rámci výzvy Ministerstva kultúry SR, ktorá bola zameraná na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií.