Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnice pri príležitosti svojho výročia ocenia občanov i organizácie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Remiaš

Cenu mesta udeľuje samospráva pri významných príležitostiach za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti.

Bojnice 19. júla (TASR) - Osobnosti či inštitúcie, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Bojníc, ocení samospráva kúpeľného mesta. Ceny im odovzdá pri príležitosti tohtoročného 650. výročia udelenia mestských privilégií Bojniciam. Zámer radnice, ako i laureátov na Cenu mesta Bojnice, odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (18.7.).

Cenu mesta Bojnice udeľuje samospráva pri významných príležitostiach za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti. Tiež za činnosť osôb, ktoré sa významným spôsobom pričinili o hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagáciu doma i v zahraničí a za činnosť osôb pri záchrane ľudských životov, majetku mesta a jeho občanov.

Ocenených vybrala radnica podľa vedúceho správneho oddelenia Mestského úradu (MsÚ) v Bojniciach Pavla Herdu na základe získaných podkladov od športových klubov, jednotlivých organizácií, ako aj poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ). Cenu mesta Bojnice udelia predstavitelia Bojníc jednej inštitúcii a dvom osobnostiam začiatkom septembra na galaprograme pri príležitosti 650. výročia udelenia mestských privilégií.

Ako ozrejmil prednosta MsÚ Daniel Palacka, okrem Ceny mesta Bojnice by mala samospráva udeliť v septembri aj ďalšie ocenenia na návrh mestských poslancov a bojnických organizácií. O laureátoch by mali rozhodnúť členovia MsZ a primátor ešte v auguste.