Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Čech napadol svoju družku a vyhrážal sa jej zabitím

Ilustračné foto Foto: TASR

Najskôr jej priložil nôž ku krku, a potom jej ho zapichol tesne vedľa hlavy do vankúša.

Prievidza 27. apríla (TASR) - Obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania čelí 49-ročný muž z Českej republiky, ktorý prechodne býva na Slovensku. Ten sa 24. apríla vyhrážal svojej 44-ročnej družke, neskôr ju aj fyzicky napadol. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obaja prišli neskoro v noci domov v podnapitom stave, keď sa najskôr začali hádať. Po chvíli ich konflikt vyústil aj do fyzického napadnutia. Muž svoju priateľku najskôr opakovane päsťou udrel do tváre a potom ju začal škrtiť," uviedla k prípadu Antalová. Podľa jej ďalších slov muž po tomto svoju družku sotil na zem a odišiel do kuchyne, odkiaľ si priniesol nôž s 13-centimetrovou čepeľou. "Najskôr jej nôž priložil ku krku, a potom jej ho zapichol tesne vedľa hlavy do vankúša. Popri tom sa jej slovne vyhrážal zabitím," doplnila.

Žena mala podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne obavu o svoj život a zdravie, bála sa totiž, že by muž mohol svoje vyhrážky aj naplniť. "Poverený policajt spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, ktorý nežiadal vyrozumieť zastupiteľský úrad ČR. O jeho väzobnom stíhaní rozhodol sudca Okresného súdu v Prievidzi v utorok (26.4.). Za tento skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uzavrela.