Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Čistenie Považskej Bystrice po zime by malo byť hotové do Veľkej noci

Na archívnej snímke čistenie chodníka Foto: TASR/Milan Kapusta

Po odstránení posypového materiálu sa pristúpi k hĺbkovému čisteniu, ktoré bude prebiehať ako každoročne po etapách po jednotlivých mestských častiach.

Považská Bystrica 7. marca (TASR) – V Považskej Bystrici začali s postupným odstraňovaním posypového materiálu po zimnej údržbe z peších spevnených plôch v centrálnej mestskej zóne a z miestnych komunikácií. Po odstránení posypového materiálu sa pristúpi k hĺbkovému čisteniu.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková čistenie po zime zabezpečuje spoločnosť Megawaste.

"S čistením nahrubo, ktorým sa odstráni väčšia časť posypového materiálu, sa začalo v centrálnej mestskej zóne a na vonkajšom okruhu mesta – na Okružnej, Jánskej, Lánskej a Podhorskej ulici, pokračovať sa bude na Kukučínovej ulici a Ulici športovcov, vo vnútri Kolónie a na ďalších uliciach podľa predbežného harmonogramu. Ten je však len orientačný a závislý od poveternostných podmienok. Už v minulosti sa totiž stalo, že čistenie mesta bolo prerušené vzhľadom na nečakané mrazy a musela byť obnovená zimná údržba," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, po odstránení posypového materiálu sa pristúpi k hĺbkovému čisteniu, ktoré bude prebiehať ako každoročne po etapách po jednotlivých mestských častiach. Predpokladá, že s hĺbkovým čistením sa začne koncom marca a bude hotové do začiatku veľkonočných sviatkov. O presnom harmonograme hĺbkového čistenia bude radnica v predstihu informovať, potrebná bude súčinnosť obyvateľov mesta, aby v čase čistenia neparkovali na jednotlivých uliciach.

"Po náročnej zimnej sezóne je aj stav komunikácií horší ako v minulých rokoch, mesto preto pristúpilo k oprave najhorších a najväčších výtlkov. Keďže poveternostné podmienky neumožňujú prácu s asfaltobetónom, akútne výtlky sa opravujú pomocou tzv. zimnej zmesi. Ak to počasie dovolí a teplota vozovky bude vhodná na asfaltovanie, začne sa s postupným opravovaním všetkých výtlkov v meste a prímestských častiach," doplnila Pagáč Kováčiková.