Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Dopravné nehody v Trenčianskom kraji si tento rok vyžiadali päť obetí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Vladimír Benko

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 73 dopravných nehôd. Zomreli pri nich piati ľudia, čo je o troch viac ako v rovnakom období minulého roka.

Trenčín 19. februára (TASR) - Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 17 dopravných nehôd. Vyžiadali si jeden ľudský život a jednu ťažko zranenú osobu. Vyplýva to z informácií odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 73 dopravných nehôd. Zomreli pri nich piati ľudia, čo je o troch viac ako v rovnakom období minulého roka. Dopravné nehody v TSK si tento rok vyžiadali aj štyroch ťažko zranených, ich počet klesol medziročne o osem.

Na slovenských cestách sa v tomto roku stalo 1303 dopravných nehôd (medziročný pokles o 125). Zomrelo pri nich 34 ľudí, čo je rovnaký počet ako v porovnateľnom období minulého roka. Ťažké zranenia utrpelo 80 osôb (medziročný pokles o 28).

Najviac obetí majú tento rok cesty Trnavského samosprávneho kraja, kde pri dopravných nehodách zomrelo osem ľudí. Jedinú obeť dopravnej nehody má v tomto roku Banskobystrický samosprávny kraj.