Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestskú knižnicu v Handlovej navštívilo vlani takmer 23.000 čitateľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zamestnankyne podľa hovorkyne mesta pripravili 167 kultúrno-výchovných podujatí a aktivít pre všetky vekové kategórie, ale hlavne pre deti a mládež.

Handlová 8. februára (TASR) - Mestskú knižnicu v Handlovej minulý rok v rámci jej jubilejného 100. roku fungovania navštívilo takmer 23.000 čitateľov. Vypožičali si takmer 42.000 kníh. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Handlovskú knižnicu denne navštevuje množstvo čitateľov a návštevníkov všetkých vekových kategórií, a to nielen pre knihy, ale aj rôznym podujatiam, ktoré knižnica prináša pre všetky vekové kategórie," uviedla Paulínyová.

Zamestnankyne podľa nej pripravili 167 kultúrno-výchovných podujatí a aktivít pre všetky vekové kategórie, ale hlavne pre deti a mládež.

"V roku 2023 Fond na podporu umenia opäť pomohol vo výraznej miere obnoviť knižničný fond. Z dotácie, ktorú knižnica získala vďaka úspešnému projektu Dobrá kniha je krásny zážitok, pri príležitosti 100. výročia založenia, zakúpila 322 knižných exemplárov," priblížila ďalej Paulínyová. Do knižničného fondu podľa nej pribudlo aj 122 kníh ako dar od čitateľov.

O pripravovaných podujatiach sa obyvatelia dozvedia nielen priamo v knižnici, ale i na novej webstránke a na profile knižnice na sociálnej sieti. Novinkou je i online katalóg.