Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

O podporu z dvoch percent z daní sa v Handlovej uchádza 29 subjektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podrobné informácie nájdu obyvatelia na webe mesta.

Handlová 14. februára (TASR) - Verejnosť môže opäť dvoma percentami z daní podporiť vybrané neziskové organizácie i na území Handlovej. O podporu sa tam uchádza 29 subjektov, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Fyzické a právnické osoby môžu podporiť činnosť organizácií dvoma percentami zo zaplatenej dane, fyzické osoby, ktoré vykonávali dobrovoľnícku činnosť v rozsahu najmenej 40 hodín, troma percentami. "Prijímateľom môže byť iba verejnoprávna nezisková organizácia zapísaná v zozname prijímateľov, ktorý každoročne zverejňuje Notárska komora SR do 15. januára kalendárneho roka," pripomenula Paulínyová.

O asignačnú daň sa v Handlovej podľa nej uchádza 29 subjektov. Ide o organizácie, ktoré sa venujú rozvoju športu u detí, mládeže a zdravotne znevýhodnených, zariadenia sociálnych služieb a služieb krízovej intervencie, kultúrne a vzdelávacie inštitúcie či neziskové organizácie na podporu zdravotne znevýhodnených detí, ktoré žijú v meste.

Podrobné informácie nájdu obyvatelia na webe mesta.