Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Auto uviazlo v rieke: V obci Horné Srnie zasahovali hasiči

Sedem profesionálnych hasičov z Trenčína a z Dubnice nad Váhom zasahovalo v sobotu (10. 2.) v obci Horné Srnie v Trenčianskom okrese pri dopravnej nehode osobného automobilu. Foto: FOTO TASR - KR HaZZ v Trenčíne

Hasiči preverili zdravotný stav vodiča a súčasne mu do príchodu zdravotných záchranárov poskytli predlekársku pomoc.

Horné Srnie 12. februára (TASR) - Sedem profesionálnych hasičov z Trenčína a z Dubnice nad Váhom zasahovalo v sobotu (10. 2.) v obci Horné Srnie v Trenčianskom okrese pri dopravnej nehode osobného automobilu. Auto uviazlo v rieke Vlára. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Vozidlo zostalo uviaznuté v koryte rieky na kolesách približne štyri metre od brehu. Výška vodnej hladiny dosahovala v mieste udalosti asi 50 centimetrov. Vodič sa s ľahším zranením nachádzal na brehu, v starostlivosti náhodných okoloidúcich," informoval hovorca.

Hasiči preverili zdravotný stav vodiča a súčasne mu do príchodu zdravotných záchranárov poskytli predlekársku pomoc. Súčasne jeden príslušník HaZZ v povodňovom obleku, istený lanom, vošiel do vodného toku, kde vozidlo skontroloval a preveril možný únik prevádzkových kvapalín. Ten sa nepotvrdil.

"Po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou hasiči pomocou lanového navijaka automobil z vodného toku vytiahli, presunuli na krajnicu, kde ho naložili na vozidlo odťahovej služby," doplnil Petrík.