Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický poslanec J. Holička sa vzdal mandátu, nahradil ho M. Štanga

Bojnice, ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Holička ako odôvodnil svoj krok v písomnom oznámení, ktoré zaslal mestu, jeho slobodné rozhodnutie vyplynulo z dlhotrvajúceho nenormálneho stavu medzi primátorom a poslancami.

Bojnice 12. apríla (TASR) - V zložení Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Bojniciach došlo k zmene. Jozefa Holičku, ktorý sa vzdal svojho poslaneckého mandátu, nahradil Marián Štanga. Nový člen MsZ dnes na rokovaní zložil svoj poslanecký sľub.

Holička sa vzdal svojho mandátu k 31. marcu. Ako odôvodnil svoj krok v písomnom oznámení, ktoré zaslal mestu, jeho slobodné rozhodnutie vyplynulo z "dlhotrvajúceho nenormálneho stavu medzi primátorom a poslancami". "Už nechcem byť viac súčasťou ohovárania, poloprávd, klamstiev a vzájomnej neúcty. V takomto prostredí nedokážem plnohodnotne vykonávať svoj mandát v prospech občanov nášho mesta," objasnil.

Holička sa k 28. marcu vzdal aj funkcie predsedu predstavenstva v Oblastnej organizácii cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice, kde bol ako zástupca mesta. Štanga už v Bojniciach ako mestský poslanec v minulosti pôsobil.

Od začiatku tohto volebného obdobia ide už o tretiu zmenu v zložení MsZ.