Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Protikandidáta v okrese Prievidza nemá deväť starostov a starostiek

Erb mesta Prievidza Foto: Heraldický register

V dvoch obciach okresu, v Kostolnej Vsi a Porube ide do volieb presný počet kandidátov, ako je poslaneckých miest v obecných zastupiteľstvách.

Prievidza 17. októbra (TASR) - Po jednom kandidátovi na starostu v nadchádzajúcich komunálnych voľbách majú v deviatich obciach prievidzského okresu. Ide o súčasných starostov a starostky. Vyplýva to z údajov zverejnených na oficiálnych stránkach obcí a informácií, ktoré TASR poskytol obecný úrad v Horných Vesteniciach.

O znovuzvolenie sa v novembrových voľbách uchádzajú starostovia Bystričian Vojtech Bartoš (Smer-SD, Sieť), Šútoviec Miroslav Rajčo (Smer-SD), Horných Vesteníc Pavol Foltán (nezávislý), Chrenovca-Brusna Tibor Čičmanec (Smer-SD), Kocurian Vojtech Čičmanec (Sieť, Smer-SD) a starostky Poruby Helena Čavojská (Smer-SD), Malinovej Mária Luprichová (SNS), Temeša Oľga Fakanová (Smer-SD), Zemianskych Kostolian Jana Školíková (nezávislá).

O starostovský post sa v iných obciach uchádza viac kandidátov, najviac z obcí ich má Nitrianske Rudno, a to sedem. Ako nezávislí sa o hlasy občanov budú podľa oficiálnej stránky obce uchádzať Juraj Halaška, Rudolf Hronec, Róbert Kluvanec, Marta Kohútová, Róbert Štrbák, Alena Štrbáková a Eva Znamenáková.

V dvoch obciach okresu, v Kostolnej Vsi a Porube ide do volieb presný počet kandidátov, ako je poslaneckých miest v obecných zastupiteľstvách. Ako informovala Lýdia Ďurišová z Obecného úradu v Kostolnej Vsi, do zastupiteľstva kandiduje päť ľudí na päť poslaneckých miest. Podľa oficiálnej stránky obce Poruba miestna volebná komisia zaregistrovala deväť ľudí do deväťčlenného zastupiteľstva. V ostatných obciach počet kandidátov prevyšuje počet poslaneckých postov.

Komunálne voľby budú 15. novembra.