Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Prievidza chce získať zdroje na rekonštrukciu ZŠ S. Chalupku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Čiastočnú debarierizáciu objektu školy riešil i projekt, na ktorý žiadalo mesto zdroje cez inú výzvu, určená bola na rekonštrukciu verejných budov.

Prievidza 8. februára (TASR) - Mesto Prievidza sa bude uchádzať o zdroje na rekonštrukciu budovy základnej školy (ZŠ) na Ulici S. Chalupku. Projektom sleduje zníženie energetickej náročnosti objektu, od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry bude na tento účel žiadať 2,24 milióna eur. Podanie žiadosti a ďalšie súvisiace náležitosti odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok.

"Projekt rieši zníženie energetickej náročnosti hlavnej budovy ZŠ na Ulici S. Chalupku. Budova je v pôvodnom stave, aj keď tam už boli nejaké rekonštrukčné práce. Je tak nutné zrealizovať aktivity, ktoré budú viesť k zníženiu jej energetickej náročnosti," uviedol pre TASR vedúci oddelenia pre projekty a investície mestského úradu Ivan Benca.

Samospráva v projekte podľa neho počíta so zateplením obvodových stien, strešného plášťa, s výmenou vonkajších výplní otvorov, čiastočnou debarierizáciou, vyregulovaním vykurovacej sústavy, výmenou vnútornej elektroinštalácie a svetiel, ako i so stavebnými prácami.

"Predpokladaný rozpočet predstavuje 2.245.000 eur, v tejto istej výške bude mesto žiadať i nenávratný finančný príspevok z dôvodu, že predpokladáme úsporu viac ako 60 percent, takže nie je nutné spolufinancovanie," vyčíslil Benca. Zdroje na rekonštrukciu bude samospráva žiadať z Operačného programu Slovensko.

Čiastočnú debarierizáciu objektu školy riešil i projekt, na ktorý žiadalo mesto zdroje cez inú výzvu, určená bola na rekonštrukciu verejných budov. "Dominantnou aktivitou bola rekonštrukcia ľahkoatletického štadióna. Túto výzvu však ministerstvo kompletne zrušilo a vyhlási ju znovu," dodal Benca.