Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

CESTUJÚCICH EVAKUOVALI: Na slovensko-českom pohraničí uviazol vlak

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vo vlaku sa nachádzalo 48 cestujúcich vrátane detí a seniorov, informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Lysá pod Makytou 3. júna (TASR) - Na slovensko-českom pohraničí pri Lysej pod Makytou (okres Púchov) smerom na trutnovskú časť Libeč uviazol v pondelok popoludní vlak, ktorému sa utrhlo trolejové vedenie. Na mieste zasahujú hasiči z Púchova a Považskej Bystrice s piatimi kusmi techniky. TASR o tom informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Vo vlaku sa nachádzalo 48 cestujúcich vrátane detí a seniorov. Na miesto pre nich prišiel i evakuačný autobus Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)," uviedol Petrík.

Trolejové vedenie roztrhol vlak Expres 124 v úseku Lúky pod Makytou - Horní Libeč zhruba o 14.27 h, spresnil pre TASR hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. "Vo vlaku sa nachádzalo 48 cestujúcich, ktorým sme rozdali vodu. Vzhľadom na horúce počasie sa interiér vlaku začal rýchlo prehrievať, preto sme na pomoc zavolali príslušníkov HaZZ, ktorí zabezpečili evakuáciu cestujúcich," doplnil. Príčinu pretrhnutia trolejového vedenia nie je podľa Kováča momentálne možné určiť.

Doprava v úseku Lúky pod Makytou - Horní Libeč je obnovená po jednej koľaji


Železničná doprava na úseku Lúky pod Makytou - Horní Libeč je v pondelok podvečer obnovená po jednej koľaji. TASR o tom informoval hovorca Železníc SR (ŽSR) Michal Lukáč.