Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

NEBEZPEČNÉ PRENASLEDOVANIE: Muž mal obťažovať ženu viac ako tri roky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Vulgárne jej nadával a vyčítal jej, že on na ňu stále čaká a že mu ukradla štyri roky života. Takisto jej napísal, že jej dáva dva týždne a potom si ju nájde.

Nové Mesto nad Váhom 19. februára (TASR) - Policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 37-ročného muža z prečinu nebezpečného prenasledovania. Viac ako tri roky mal obťažovať svoju bývalú priateľku. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Obvinený mal v nepravidelných intervaloch kontaktovať ženu telefonátmi z rôznych čísiel, prostredníctvom viacerých používateľských profilov na sociálnej sieti a prostredníctvom správ a hovorov cez rôzne aplikácie. Vulgárne jej nadával a vyčítal jej, že on na ňu stále čaká a že mu ukradla štyri roky života. Takisto jej napísal, že jej dáva dva týždne a potom si ju nájde.

"Vystrašená žena ho opakovane žiadala, aby ju prestal kontaktovať, blokovala si jeho telefónne čísla aj používateľské profily na sociálnych sieťach. Dokonca si musela zmeniť u operátora svoje telefónne číslo. Napokon požiadala o pomoc políciu," informuje polícia.

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Súd sa stotožnil s návrhom polície na väzobné trestné stíhanie.