Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bytový dom na Nábrežnej ulici v Partizánskom začali búrať

Začiatok búracích prác v bytovom dome č. 206 na Nábrežnej ulici v Partizánskom. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Asanácia bytového domu bude mesto stáť 56.922,08 eura. Dodávateľom prác je bytčianska spoločnosť CEPIS. Objekt zbúra do troch mesiacov.

Partizánske 9. februára (TASR) - Mesto Partizánske začalo v piatok s asanáciou ďalšieho z bytových domov na Nábrežnej ulici. Dom číslo 205 je v zlom technickom stave, o jeho zbúraní rozhodla samospráva už pred časom. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Bytovka číslo 205 na Nábrežnej bude minulosťou. Tí, čo ju ´vybývali´, náhradné bývanie nedostali. Jediným kritériom pre deložovanie je neplatenie nájomného a asociálne správanie," uviedol primátor.

Asanácia bytového domu bude mesto stáť 56.922,08 eura. Dodávateľom prác je bytčianska spoločnosť CEPIS. Objekt zbúra do troch mesiacov. Po zbúraní budovy chce mesto na tomto mieste nateraz ponechať zeleň. Medzičasom vytvorilo podmienky na výstavbu nových bytových domov, kde sú opäť nájomníci pod kontrolou mesta.

Samospráva doposiaľ v zmysle opatrenia trikrát a dosť deložovala viac ako 200 domácností, a to v rôznych lokalitách mesta.