Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Škôlku v Partizánskom zrekonštruujú za viac ako 418.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dodávateľom prác je spoločnosť PDP so sídlom v Dolných Vesteniciach, dokončiť ich má do piatich mesiacov.

Partizánske 14. februára (TASR) - Objekt Materskej školy (MŠ) na ulici Malá okružná v Partizánskom prejde komplexnou rekonštrukciou. Prácami za viac ako 418.000 eur sleduje samospráva zníženie jeho energetickej náročnosti, dodávateľa prác vybrala cez verejnú súťaž. Zmluvu o dielo s ním uzatvorila samospráva v týchto dňoch, informoval o tom primátor Jozef Božik.

Rekonštrukcia zahŕňa obnovu fasády kontaktným zatepľovacím systémom vrátane zateplenia sokla, výmenu plochej strechy za valbovú a jej zateplenie, zdemontovanie bleskozvodov a opätovné namontovanie nových, demontáž klampiarskych konštrukcií a montáž nových poplastovaných prvkov, výmenu vstupných drevených dverí za plastové, inštaláciu fotovoltického zariadenia, ako i inštaláciu externých žalúzií na južnej strane objektu.

Hlavnými prínosmi projektu sú významné úspory energie v objeme 54,24 percenta podľa tepelno-technického posudku a zníženie emisií skleníkových plynov v objeme 29,10 tony oxidu uhličitého za rok, skonštatoval pred časom Božik. Obnovená budova MŠ tiež podľa neho prinesie zvýšený tepelný komfort, zlepšenie pracovných podmienok a životného prostredia.

Dodávateľom prác je spoločnosť PDP so sídlom v Dolných Vesteniciach, dokončiť ich má do piatich mesiacov.

Celkové náklady na rekonštrukciu v zmysle zmluvy o dielo predstavujú 418.550,10 eura. Na investíciu získala samospráva dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 400.000 eur.