Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske zintenzívni výsadbu zelene

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Samospráva zároveň pripravuje realizáciu mestského ekoparku na sídlisku Luhy aj s ovocným sadom, pokračovať bude aj v projekte Môj stromček druháčik.

Partizánske 9. februára (TASR) - Mesto Partizánske zintenzívni výsadbu zelene, v rôznych lokalitách pribudne viac stromov. Samospráva ich vysadí v každej mestskej časti, rovnako pripravuje i návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných drevín. Avizoval to primátor Jozef Božik.

Mesto za 13 rokov vysadilo viac ako 1000 nových stromov. "V tomto roku by sme chceli byť ešte intenzívnejší. Vykonali sme audit možných lokalít a zároveň som poprosil riaditeľov a riaditeľky základných škôl (ZŠ) o audit ich vonkajších areálov. V prípade ZŠ chceme sadiť ešte na jar a hlavne ovocné stromy," uviedol Božik. Stromy podľa svojich svojich slov plánuje zakúpiť z vlastných peňazí, na jeseň mesto zase zabezpečí výsadbu z verejných zdrojov.

"Sadiť chceme v každej mestskej časti a pripravujeme návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných druhov drevín s ohľadom na možnosti uličnej výsadby a ostatných plôch v rámci mesta," priblížil ďalej primátor. Pri návrhu lokalít mesto podľa neho zohľadní existujúce inžinierske siete, ktoré v niektorých prípadoch neumožňujú v budúcnosti realizovať plánovanú výsadbu drevín. "Hlavná výsadba drevín bude realizovaná etapovite v jesenných a zimných mesiacoch v kalendárnom roku," avizoval.

Samospráva zároveň pripravuje realizáciu mestského ekoparku na sídlisku Luhy aj s ovocným sadom, pokračovať bude aj v projekte Môj stromček druháčik.