Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž sľúbil starčekovi ďalekohľad, no ukradol mu skoro 4000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ostratice 18. júla (TASR) - Neznámy muž okradol 76-ročného dôchodcu v jeho dome. Senior ho pozval k sebe domov po tom, čo ho zastavil v Ostraticiach (okres Partizánske) a ponúkal mu na predaj ďalekohľad. Polícia už v tejto súvislosti vedie stíhanie pre trestný čin krádeže, informoval o tom vo štvrtok TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Doposiaľ neznámy páchateľ na Mercedese bielej farby 76-ročného muža pristavil pri chodníku v obci, seniorovi ponúkol na kúpu ďalekohľad a ten ho následne pozval k sebe domov. V obývačke pred neznámym mužom vybral senior zo skrine z obálky peniaze. Neznámy na to pristúpil ku skrini s peniazmi, povedal poškodenému, že mu tam zavesí ďalekohľad a počas toho mu vybral zo skrine peniaze," opísal Kudlička.

Poškodenému mužovi podľa neho odcudzil neznámy muž z obálky 3700 eur. "Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," ozrejmil.

Policajti v tejto súvislosti upozorňujú seniorov, že v mnohých prípadoch sú predajcovia podvodníci, ktorí sa v prvom rade snažia získať ich dôveru, dostať sa do ich príbytkov, zistiť, kde majú svoje úspory a okradnúť ich. "Polícia preto zdôrazňuje to, aby seniori nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov, neboli s nimi osamote a nevyberali pred nimi peniaze. Poškodení by mali ihneď kontaktovať políciu na bezplatnom telefónom čísle 158," dodal Kudlička.