Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzský most ponad Handlovku zrekonštruujú za vyše 280.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Podľa vyjadrenia SSC by mali byť práce rozdelené na dve etapy.

Prievidza 17. júna (TASR) - Most na Ulici Matice slovenskej v Prievidzi ponad Handlovku čaká rekonštrukcia. Práce na jednom z najvyťaženejších úsekov na ceste I/64 v okresnom meste zabezpečí prostredníctvom dodávateľa Slovenská správa ciest (SSC) podľa jej odhadu ešte tento rok.

Rekonštrukcia mosta číslo 67 na ceste I/64 je súčasťou druhej fázy väčšieho projektu modernizácie a rekonštrukcie mostov ciest prvej tried v Žilinskom a Trenčianskom kraji, informovala TASR Lenka Salvianyová z kancelárie generálneho riaditeľa SSC.

Mostné teleso v širšom centre mesta postavili ešte v roku 1969. Plánované práce na ňom budú okrem iného zahŕňať frézovanie vozovkových vrstiev, opravy povrchov nosnej konštrukcie a spriahajúcej dosky, odbúranie a následnú realizáciu ríms s osadením bezpečnostných zariadení, úpravu záverných múrikov, vodorovnú hydroizoláciu mostovky, osadenie odvodňovačov, uloženie vozovkových vrstiev či sanačné práce. Podľa vyjadrenia SSC by mali byť práce rozdelené na dve etapy.

Rekonštrukciu mostov v Žilinskom a Trenčianskom kraji bude SSC financovať z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, celková cena za dielo predstavuje viac ako štyri milióny eur. Práce na mostnom telese v Prievidzi si z toho vyžiadajú investíciu vo výške 282.353,19 eura.

Dodávateľom prác na všetkých mostoch bude v zmysle zverejnenej zmluvy spoločnosť HASTRA, s.r.o., so sídlom v Žiline. "Zhotoviteľ predložil investorovi harmonogram, podľa ktorého uvažuje práce vykonať od augusta do decembra 2018," dodala Salvianyová.