Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Súčasťou blšieho trhu v Prievidzi bude aj výpredaj kníh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podujatie zavíta na Námestie slobody v Prievidzi 8. apríla od 9.00 h do 13.00 h.

Prievidza 5. apríla (TASR) - Drobnosti z povál rodinných domov, ručne vyrábanú bižutériu či oblečenie si budú môcť opäť zakúpiť Prievidžania i návštevníci mesta na jarnej edícii blšieho trhu. Podujatie, ktoré doplní i výpredaj knižných titulov z mestskej knižnice, zavíta na Námestie slobody v Prievidzi 8. apríla od 9.00 h do 13.00 h.

"Návštevníci trhu si budú môcť zakúpiť rôzne drobnosti, ktoré doteraz skrývali pivnice či povaly predajcov, zároveň môžu objaviť krásne ručne vyrobené veci, náušnice, bižutériu a získať aj rôzne zberateľské predmety, knihy a oblečenie pre deti i dospelých," priblížila Nina Rusková z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi, ktoré blší trh organizuje. Podobne ako blší trh pred Vianocami, aj tento by mali podľa nej doplniť predmety s veľkonočnou tematikou.

Súčasťou trhu bude aj ďalší zo série výpredajov kníh, ktorý pripravila Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v Prievidzi. "Verejnosť si tak bude môcť vybrať knihy rôznych žánrov a tematického zamerania či už od slovenských, alebo zahraničných autorov. Zaujímavá je aj symbolická cena, ktorou návštevníci prispejú na nákup nových," dodala Rusková.

Predaja na podujatí sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, secondhand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave. Účasť na blšom trhu je pre nich bezplatná.