Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza vyhovie žiadostiam na výrub 108 stromov, vysadí 117 nových

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

S výrubom drevín a krovinatého porastu, ktoré rástli na pozemkoch vo vlastníctve mesta, začala radnica už koncom minulého roka.

Prievidza 8. februára (TASR) - Samospráva Prievidze vyhovie žiadostiam na výrub 108 nebezpečných stromov na území mesta. Technické služby mesta Prievidza namiesto nich vysadia 117 nových drevín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

S výrubom drevín a krovinatého porastu, ktoré rástli na pozemkoch vo vlastníctve mesta, začala radnica už koncom minulého roka. Do konca februára v zmysle právoplatných rozhodnutí odstráni zhotoviteľ výrubu 108 kusov stromov a 35 štvorcových metrov krovitého porastu.

Výrub stromov mesto realizuje na základe žiadostí od obyvateľov, ktoré posudzuje orgán ochrany prírody. Vypiľované stromy sú tie, ktoré sú suché alebo inak ohrozujú životy či majetok obyvateľov. "Za výrub je uložená náhradná výsadba v podobe 117 kusov stromov, z toho 73 listnatých a 44 ihličnatých drevín, ktorá má byť zrealizovaná do konca roku 2025," dodala Krajčiová.