Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Dubnickom múzeu predstavia život a dielo architekta Gustáva Reima

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Zo všetkých tých budov, ktoré navrhol, sa v Dubnici nad Váhom zachovali tri vrátane Reimovej vily. V nej donedávna sídlila štátna inštitúcia.

Dubnica nad Váhom 13. februára (TASR) - Predstaviť architektonickú a stavebnú činnosť architekta Gustáva Reima je hlavným cieľom výstavy v Dubnickom múzeu v Dubnici nad Váhom. Informoval o tom hovorca mesta Ľubomír Bobák.

Súčasťou výstavy sú originály architektonických plánov od Gustáva Reima, informácie o jeho pôvode, rodine a práci, ako i mapa Dubnice z roku 1941, keď väčšina stavieb, ktoré navrhol Reim, ešte stála. Unikátom je mapa mesta z roku 1891.

"Ide o archívne dokumenty, ktoré sa podarilo zapožičať z archívov v Bytči, Trenčíne a v Považskej Bystrici. Múzeum muselo nastaviť prísne pravidlá, aby dokumenty mohli vôbec vystaviť. Dubnickému múzeu sa tiež podarilo získať mapu Dubnice z roku 1891," uviedol Bobák.

Zo všetkých tých budov, ktoré navrhol, sa v Dubnici nad Váhom zachovali tri vrátane Reimovej vily. V nej donedávna sídlila štátna inštitúcia. Vernisáž sa uskutoční v stredu (14. 2.) v priestoroch Dubnického múzea.