Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Handlovej predali pozemky na sídlisku Morovno za 300.000 eur

Ilustračné foto, vstup do bane Handlová, v meste Handlová. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kupcom je súkromná firma, ktorá chce stavať maloobchodné centrum s potravinárskym a nepotravinárskym charakterom.

Handlová 29. apríla (TASR) - Na sídlisku Morovno v Handlovej by malo pribudnúť v budúcnosti nákupné centrum. Odpredaj pozemkov s celkovou výmerou viac ako 25.000 štvorcových metrov na tento účel schválili na svojom rokovaní vo štvrtok (28.4.) handlovskí mestskí poslanci. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Handlovej Viktória Moravčíková Timurová.

Predmetné pozemky na sídlisku odkúpi spoločnosť Immobilien management, s.r.o., so sídlom v Žiline, a to za cenu 12 eur za m2, do mestského rozpočtu tak pribudne suma 300.000 eur. Firma má podľa predloženého zámeru, ktorý odsúhlasili poslanci, záujem postaviť na pozemkoch obchodné centrum retailového charakteru s potravinárskym a nepotravinárskym charakterom.

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) odsúhlasilo odpredaj parciel ako dôvod osobitného zreteľa v súvislosti s verejným záujmom mesta. Ten podľa materiálu, ktorý predložila radnica na rokovanie, spočíva v zefektívnení využiteľnosti územia so zárukou vybudovania komplexu obchodných prevádzok, vytvorenia pracovných miest v meste, zabezpečenia chýbajúcich služieb obyvateľom Handlovej v danej lokalite, vybudovania parkovacích miest voľne prístupných pre obyvateľov a s nimi súvisiaceho riešenia dopravnej situácie v danej lokalite.