Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Handlovej začnú s opravou ciest a chodníkov za viac ako 1,3 milióna

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Roman Hanc

V meste zrekonštruujú takmer šesť kilometrov ciest a viac ako 1,5 kilometra chodníkov. S opravami sa začne na budúci mesiac.

Handlová 12. apríla (TASR)- V Handlovej začnú s väčšími opravami miestnych komunikácií a chodníkov. Za viac ako 1,3 milióna eur tam zrekonštruujú takmer šesť kilometrov ciest a viac ako 1,5 kilometra chodníkov. S opravami sa začne na budúci mesiac, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

S dodávateľom prác, ktorý vzišiel z verejnej súťaže, podpísal primátor Rudolf Podoba, zmluvu o dielo na začiatku tohto týždňa. Strabag, s. r. o., so sídlom v Bratislave zrekonštruuje miestne komunikácie za 1.378.065,88 eura.

Zámer opravy komunikácií odobrili handlovskí mestskí poslanci ešte koncom minulého roka, pričom schválili model financovania na tri roky v celkovej predpokladanej výške 2,8 milióna eur. "Verejné obstarávanie bolo úspešne ukončené v apríli, pričom oproti plánovanému rozpočtu mesto verejným obstarávaním ušetrilo 1,5 milióna eur a zároveň bude možné realizovať opravy skôr," skonštatovala Paulínyová.

Podoba informoval, že verejné obstarávanie je v zmysle zákona právoplatné, pričom opravy v meste sa budú robiť v tomto roku na tri etapy. "Mesto bude čerpať úver vo výške jedného milióna eur a ostatné zdroje vo výške 300.000 eur vyčlení z vlastného rozpočtu," spresnil.

Celkovo sa bude v Handlovej opravovať 19 ciest v dĺžke takmer šesť kilometrov o ploche približne 31.000 štvorcových metrov (m2) a chodníky v dĺžke 1,1 kilometra o ploche približne 1800 m2, a to asfaltovou zmesou. Zámková dlažba bude položená na chodníkoch v celkovej dĺžke viac ako 420 metrov o ploche asi 1000 m2.

"Oprava komunikácií by mala byť dokončená tento rok, pričom sa bude realizovať aj v mestských častiach Morovno a Nová Lehota. Prioritu dostali tie komunikácie, ktoré boli v zlom technickom stave a zároveň po nich jazdí mestská hromadná doprava a tie, kde žije najviac ľudí. Možnosť pripomienkovať či dopĺňať zoznam mali aj mestskí poslanci," dodala hovorkyňa mesta.