Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne pod sídliskom Juh otvoria prvú pumptrackovú dráhu v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podujatie organizuje mesto Trenčín v spolupráci s Origos, Bike Racing Slovakia a Divo.

Trenčín 5. apríla (TASR) - Pod najväčším trenčianskym sídliskom Juh otvoria v sobotu (6. 4.) dopoludnia prvú pumptrackovú dráhu v meste. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

"Súčasťou slávnostného otvorenia bude exhibičná jazda vicemajsterky sveta v BMX Kristíny Madarásovej a predvádzacie jazdy profesionálnych bajkerov a kolobežkárov. Pripravená je aj amatérska súťaž pre deti do štyroch rokov na odrážadlách a pre päť- až sedemročné a osem- až desaťročné deti na bicykloch," informovala hovorkyňa.

Podujatie organizuje mesto Trenčín v spolupráci s Origos, Bike Racing Slovakia a Divo. Účastníci podujatia sa dozvedia, aké pravidlá treba dodržiavať počas jazdy na pumptrackovej dráhe. Chýbať nebude tombola o zaujímavé ceny. Servis bajkov a odrážadiel bude počas akcie bezplatný. Prihlásiť sa na súťaž je možné elektronicky alebo v deň konania podujatia priamo na mieste.

"Upozorňujeme obyvateľov, že deň pred podujatím, v piatok 5. apríla popoludní, budú uzatvorené parkovacie miesta pod cintorínom so vstupom len pre organizátorov a VIP. V deň podujatia, v sobotu 6. apríla od 7.00 h, budú na mieste prebiehať prípravné práce, mestská polícia Trenčín bude odkláňať autá na iné parkoviská," doplnila Ságová.