Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne si môžu ľudia adoptovať zeleň

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Program Adopcia zelene podľa nej umožňuje využiť záujem a tvorivý potenciál ľudí, ktorí chcú participovať na starostlivosti o verejnú zeleň a verejné priestranstvá v meste.

Trenčín 10. februára (TASR) - Aktívni občania, dobrovoľníci, občianske združenia a neziskové organizácie si môžu v Trenčíne adoptovať zeleň. Informovala o tom Ingrid Kuľhová z útvaru územného plánovania trenčianskej radnice.

Program Adopcia zelene podľa nej umožňuje využiť záujem a tvorivý potenciál ľudí, ktorí chcú participovať na starostlivosti o verejnú zeleň a verejné priestranstvá v meste. "Záleží im na kvalite prostredia, v ktorom žijú a majú chuť a možnosť venovať mu svoj čas," uviedla s tým, že žiadosť nájdu na webovej stránke mesta.

Záujemcovia si môžu adoptovať napríklad malé plochy zelene v blízkosti obytných budov, domov, prídomovej zelene, plochy predzáhradiek či vnútroblokov. "Musia byť verejne prístupné. Jednou z podmienok adopcie je, že plocha zelene musí byť vo vlastníctve, užívaní alebo správe mesta Trenčín. Aktuálne sú ´adoptované´ štyri pozemky, tri na najväčšom mestskom sídlisku Juh, jeden na Soblahovskej ulici," dodala Kuľhová.