Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trenčiansky kraj

VYHRÁŽAL SA ZABITÍM: 34-ročného muža polícia obvinila

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Prievidza spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd.

Prievidza 5. apríla (TASR) - Polícia obvinila 34-ročného muža z prečinu násilia proti skupine obyvateľov. Na rôznych miestach v Prievidzi sa s nožom v ruke vyhrážal zabitím viacerým ľuďom, medzi ktorými boli i maloleté osoby. Trenčianska krajská polícia o tom v piatok informovala na sociálnej sieti.

"Muž sa najskôr vyhrážal zabitím 42-ročnej žene pri predajni potravín, žena pred ním utiekla. Neskôr sa vyhrážal podrezaním maloletým osobám na parkovisku. Maloletí pred ním rovnako ušli," uviedla polícia.

Vyhrážky zabitím obvinený podľa policajtov zopakoval aj u 19-ročného spolujazdca Volkswagenu Golf na ďalšom parkovisku. Neskôr sa vyhrážal i 44-ročnej matke mladého muža. Nožík s dĺžkou čepele osem centimetrov hodil obvinený smerom k vozidlu, neskôr s ním udrel do zadného skla auta. Poškodený z obavy o svoj, ako aj o matkin život začal na obvineného kričať a ten nakoniec odišiel na neznáme miesto.

"Policajná hliadka z Prievidze 34-ročného muža v krátkom čase vypátrala. V zmysle zákona ho obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia," doplnili policajti.

Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Prievidza spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala polícia.