Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Výročie SNP si v Trenčianskom kraji pripomenú aj súťažou pre školákov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Témou súťažnej výtvarnej či literárnej tvorby je obdobie SNP a druhej svetovej vojny, ich historický význam, pamätníky a pomníky z tohto obdobia.

Trenčín 14. februára (TASR) - Prehĺbenie pozitívneho vzťahu mladej generácie k národným dejinám je hlavným cieľom literárno-výtvarnej súťaže Slovenské národné povstanie - významný medzník našej histórie. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Pre žiakov základných a stredných škôl ju pri príležitosti 80. výročia SNP vyhlásila obec Uhrovec v spolupráci s TSK, neziskovou organizáciou Ľ. Štúra a oblastným výborom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín.

"Súťaž má prispieť k vyhľadávaniu talentov z oblasti literárnej a výtvarnej tvorby, ale aj viesť k samostatnej tvorivej činnosti, účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času. Kategórie sú tri, zapojiť sa do nich môžu žiaci základných, špeciálnych, základných umeleckých, osemročných či stredných škôl," uviedla Jánošková.

Témou súťažnej výtvarnej či literárnej tvorby je obdobie SNP a druhej svetovej vojny, ich historický význam, pamätníky a pomníky z tohto obdobia. Uzávierka súťaže je 30. apríla, vyhodnotenie bude v júni.