Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V súťaži Zlatý Erb bodovali aj webové stránky Trenčína a Starej Turej

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Medzi samosprávnymi krajmi triumfovala stránka Prešovského samosprávneho kraja pred Trenčianskym a Trnavským samosprávnym krajom.

Trenčín 13. februára (TASR) - Webové stránky miest Trenčín a Stará Turá sa umiestnili v elitnej trojici najlepších internetových stránok miest a mestských častí za rok 2023 v jubilejnom 20. ročníku prestížnej súťaže Zlatý erb. V kategórii samosprávnych krajov obhájil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umiestnenie za rok 2022. Vyplýva to z informácií na webovej stránke ZlatyErb.sk.

Webová stránka mesta Trenčín skončila na druhom mieste a v porovnaní s predchádzajúcim rokom si o priečku polepšila. Mesto Stará Turá po víťazstve v súťaži za rok 2022 skončila na treťom mieste. V kategórii miest a mestských častí zvíťazila internetová stránka mesta Martin. Martinská webová stránka získala aj špeciálnu cenu Grand prix.

Medzi samosprávnymi krajmi triumfovala stránka Prešovského samosprávneho kraja pred Trenčianskym a Trnavským samosprávnym krajom.

V kategórii webových stránok obcí zvíťazila stránka obce Šačince v Trnavskom okrese pred stránkou obce Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom a Hermanovce v Prešovskom okrese.

Súťaž ZlatyErb spoločne vyhlásili Európsky inštitút, eSlovensko, Únia miest Slovenska, Združením informatikov samospráv Slovenska, Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a SK8 (Združenie Samosprávnych krajov Slovenska).

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv efektívne a transparentne využívať informačno-komunikačné technológie, a tým zvyšovať kvalitu služieb pre občanov Slovenska.