Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Žiaci a študenti v Trenčíne sa učia participovať na projektoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Myšlienkou projektu je poukázať na skutočnosť, že mladí ľudia môžu spoluvytvárať a ovplyvňovať svet, v ktorom žijeme.

Trenčín 5. júna (TASR) – Výmena skúseností z práce na mládežníckych projektoch a diskusia s predstaviteľmi samospráv a Ministerstva školstva, vedy, mládeže a športu SR je hlavným cieľom medzinárodnej konferencie o participácii mládeže V rukách mladých. Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) ju v stredu pripravilo Krajské centrum voľného času v Trenčíne.

Ako informovala Barbora Janošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, na konferencii predstavia celkový koncept projektu AKTIV, v ktorom sa Regionálne centrum mládeže zameralo na podporu participácie mladých na lokálnej úrovni. Organizátori predstavia aj metodiku na podporu participácie a jej dopady. Myšlienkou projektu je poukázať na skutočnosť, že mladí ľudia môžu spoluvytvárať a ovplyvňovať svet, v ktorom žijeme.

Konferencia je určená pre žiakov základných a študentov stredných škôl z Českej a Slovenskej republiky. Jej súčasťou bude aj krst príručky pre samosprávy SAMO s podtitulom Príklady úspešných prístupov, projektov, postupov a odporúčaní pri rozvoji práce s mládežou v mestách a obciach, ktorá vyšla tento rok. V nej sú zozbierané vybrané príklady dobrej praxe úspešných projektov a inšpiratívne príklady v oblasti rozvoja práce s mládežou a spolupráce s mladými ľuďmi. Krstným otcom príručky bude predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý prevzal nad konferenciou záštitu.