Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

ZMOS pripravilo medzinárodnú konferenciu Municipálna V4

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Na druhom ročníku podujatia sa podľa hovorcu ZMOS Michala Kaliňáka zúčastňujú zástupcovia samospráv zo Slovenska i samosprávnych partnerských organizácií z Českej republiky, Maďarska a Poľska.

Piešťany 17. septembra (TASR) – Konferenciu Municipálna V4 o kľúčových aspektoch verejných obstarávaní a cezhraničnej spolupráci samospráv pripravilo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v Piešťanoch. Je súčasťou aktivít národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý ZMOS realizuje s podporou Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa. Na druhom ročníku podujatia sa podľa hovorcu ZMOS Michala Kaliňáka zúčastňujú zástupcovia samospráv zo Slovenska i samosprávnych partnerských organizácií z Českej republiky, Maďarska a Poľska.

Ambíciou dvojdňového podujatia (17. a 18. 9.) je, ako uviedol Kaliňák, diskusia o témach, ktoré sa týkajú miest a obcí v každom zo štátov vyšehradskej formácie. "So svojimi príspevkami vystúpia dve desiatky prednášajúcich," informoval. Medzi hlavnými prednášajúcimi sú predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák, riaditeľ Inštitútu ÚVO Jaroslav Lexa a podpredsedníčka českého Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže Eva Kubišová. Pri téme skúseností, výhod, ale aj príležitostí a rizík cezhraničnej spolupráce podujatia sa účastníci konferencie oboznámia s príkladmi samospráv z krajín V4 a nebudú chýbať ani príklady projektov zo strany primátorov a starostov zo Slovenska a predstavené budú aj finančné mechanizmy podporujúce cezhraničné aktivity.