Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Mesto Šamorín informuje o zámere výrubu stromov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Výstavba futbalového ihriska s umelou trávou a v tomto smere likvidácia stromov má zabezpečiť vhodné podmienky pre prípravu hráčov mestského športového klubu v období od jesene do jari.

Šamorín 11. februára (TASR) – Samospráva mesta Šamorín reaguje na pochybnosti obyvateľov ohľadom výrubu stromov za štadiónom na Športovej ulici tým, že výrub sa netýka územia mestského lesoparku Pomlé, ale vetrolamu na susednom území pozostávajúceho prevažne z agátov, pričom tieto stromy budú nahradené výsadbou nových drevín.

Ako uviedlo mesto na svojej webstránke, v tomto smere sa v uplynulých dňoch konalo stretnutie zainteresovaných strán. Výrub bude nahradený výsadbou nových stromov a trvalej trávnatej plochy na priľahlom poli taktiež vo vlastníctve mesta Šamorín a táto plocha by neskôr mohla slúžiť na voľnočasové rekreačné a športové účely.

Predstavitelia občianskych združení a štátnych orgánov označili na stretnutí za nedostatočný počet stromov, ktoré majú byť vysadené v rámci náhradnej výstavby a namiesto 148 vyrúbaných stromov navrhli vysadiť 300 sadeníc, na čom sa predbežne aj dohodli.

Výstavba futbalového ihriska s umelou trávou a v tomto smere likvidácia stromov má zabezpečiť vhodné podmienky pre prípravu hráčov mestského športového klubu v období od jesene do jari. Ide o klub pracujúci s mládežníckym oddielom, ktorý má vyše 200 členov, pričom nemá zabezpečené vhodné podmienky pre zimný tréning, na základe čoho využíva ihriská iných klubov, respektíve miest a obcí, za ktoré musí platiť.

Podľa primátora mesta Csabu Orosza si klub váži finančnú podporu tohto projektu Slovenským futbalovým zväzom vo výške 100.000 eur. Poznamenal, že klub hľadá vhodné riešenie už tri roky, a pokiaľ sa výstavba neuskutoční v roku 2019, môže klub prísť o dotáciu.