Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Senica zrekonštruovala priestory materskej školy za 200 000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Na budove materskej školy urobili počas leta celoplošné zateplenie obvodových stien.

Senica 10. septembra (TASR) – Mesto Senica včera slávnostne otvorilo zrekonštruované priestory materskej školy v Senici na elokovanom pracovisku na Ulici L. Novomeského. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Mesto sa z dôvodu zníženia energetickej náročnosti objektu a zlepšenia jeho technického stavu rozhodlo budovu zrekonštruovať. "Oprava objektu bola realizovaná počas prázdnin od 17. júla do 28. augusta. Náklady na rekonštrukciu boli v celkovej výške 207 586,13 eura," uviedla Barošková.

V nedávnej minulosti tu renovovali strechy a terasy. "Vylepšovaniu podmienok v škôlkach venujeme náležitú pozornosť. Po predchádzajúcej renovácii bola zateplením dokončená rekonštrukcia objektu najväčšieho elokovaného pracoviska materskej školy. Z ôsmich elokovaných pracovísk MŠ je toto štvrtým, ktoré prešlo kompletnou obnovou," uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Na budove materskej školy urobili počas leta celoplošné zateplenie obvodových stien. "Z tepelno–technického posudku bola pre fasádu zrealizovaná tepelná izolácia v hrúbke 150 mm, pre ostenie hrúbka do 30 mm. Ako vonkajšia omietka kontaktného zatepľovacieho systému je zhotovená tenkovrstvová silikónová omietka. V soklovej časti je tenkovrstvová mozaiková omietka," doplnila hovorkyňa mesta.