Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Trnava udelí čestné občianstva. Ocení aj futbalistu Karola Dobiáša

Na snímke vpravo Karol Dobiáš a Antonín Panenka (Bohemians) počas III. ročníka medzinárodného halového turnaja internacionálov Kmeťo band gold za účasti tímov Bohemiansu Praha, Spartaka Trnava, Slovana Bratislava a bratislavského mužstva výberu osobností Kmeťo band gold 28. decembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta udelia opernému spevákovi Danielovi Čapkovičovi, sólistovi opery Slovenského národného divadla

Trnava 13. februára (TASR) – Generálneho vikára Trnavskej arcidiecézy Jána Pavčíra pri príležitosti 40. výročia kňazskej vysviacky a za dlhoročné služby Trnavskej arcidiecéze ocenia čestným občianstvom mesta Trnava. Rovnaké ocenenie in memoriam schválili v utorok poslanci trnavského mestského zastupiteľstva (MsZ) pre lekára Františka Vaverčáka, pri príležitosti 100 rokov od jeho narodenia, za jeho prácu na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v nemocnici v Trnave. Ocenenia tradične odovzdajú na slávnostnom zasadnutí MsZ v prvú marcovú nedeľu.

Poslanci na návrh komisie pre udeľovanie ocenení odsúhlasili aj udelenie Ceny mesta Trnava dvom fotografom - Jozefovi Šelestiakovi a Blažejovi Vittekovi pri príležitosti ich životných jubileí a za ich propagáciu mesta, a in memoriam bývalému riaditeľovi Divadla pre deti a mládež Mikulášovi Fehérovi za celoživotnú prácu dramaturga, umeleckého šéfa a riaditeľa.

Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta udelia opernému spevákovi Danielovi Čapkovičovi, sólistovi opery Slovenského národného divadla, a členovi tímu Spartaka Trnava v čase jeho zlatej éry Karolovi Dobiášovi za vynikajúce športové výsledky.