Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský kraj obnoví Domov sociálnych služieb za takmer 4 milióny

Na archívnej snímke Jozef Viskupič Foto: TASR Martin Palkovič

Kraj tak vytvorí 60 miest pre prijímateľov sociálnej služby v rodinnom prostredí. Ide o ďalší krok, ktorým kraj podporuje proces deinštitucionalizácie existujúcich zariadení.

Trnava 6. apríla (TASR) - Na rekonštrukciu Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Okoči získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) nenávratný finančný príspevok vo výške takmer štyri milióny eur z operačného programu IROP. TASR o tom informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Kraj tak vytvorí 60 miest pre prijímateľov sociálnej služby v rodinnom prostredí. Ide o ďalší krok, ktorým kraj podporuje proces deinštitucionalizácie existujúcich zariadení a vytvára prirodzené rodinné prostredie klientom svojich zariadení.

"Prostredníctvom eurofondových prostriedkov podporíme výstavbu a rekonštrukciu piatich nízkoenergetických rodinných domov, v ktorých bude poskytovaná sociálna služba v rodinnom prostredí. Realizáciou projektu podporujeme komunitnú starostlivosť v prirodzenom prostredí, čím zvyšujeme kvalitu života a stupeň integrácie našich zdravotne a mentálne postihnutých klientov sociálnych služieb," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V rámci prípravnej fázy projektu TTSK investoval na tento účel takmer 400.000 eur. Z tohto objemu finančných zdrojov boli zakúpené pozemky, vypracované projektové dokumentácie na výstavbu rodinných objektov, vrátane inžinierskych činností, zameranie stavieb, vypracovanie geometrických plánov, znaleckých posudkov, stanovísk a vyjadrení či finančná analýza projektu.