Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Viac ako 250 km cyklotrás v Trnavskom kraji dostane nové značenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Realizácia projektu bude financovaná z vlastných zdrojov kraja v hodnote viac ako 60.000 eur.

Trnava 12. apríla (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnoví alebo osadí úplne nové značenie na viac ako 250 kilometroch cyklotrás po celom kraji. TASR o tom informoval Jaroslav Vacek z Úradu TTSK.

Realizácia projektu bude financovaná z vlastných zdrojov kraja v hodnote viac ako 60.000 eur. "Kraj má výborné predpoklady na cyklodopravu, a preto bude ďalej nielen budovať cyklotrasy, ale rovnako chceme zveľaďovať aj podpornú infraštruktúru, aby sme vyšli v ústrety všetkým fanúšikom cykloturistiky. Zároveň je to ďalší krok, ktorým podporíme rozvoj cestovného ruchu a náš kraj ako atraktívnu destináciu pre návštevníkov," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Týmto opatrením kraj poskytne nové alebo obnoví značenie na celkovo 23 úsekoch cyklotrás. Jeho obyvatelia a návštevníci sa môžu tešiť na atraktívne trasy, napríklad okružnú trasu spájajúcu Galantu s vodnými mlynmi pri Malom Dunaji či cyklotrasu uprostred vinohradov medzi Hlohovcom a Sereďou. Projekt sa bude realizovať v letných mesiacoch.