Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

VIDEO: Pouličný festival SAV predstaví, čím sa vedci zaoberajú

Snímka z pouličného festivalu Víkend so Slovenskou akadémiou vied (SAV) na Primaciálnom námestí 7. septembra 2018 v Bratislave. SAV festival organizuje pri príležitosti 65. výročia jej zákonného ustanovenia. Festival potrvá do 8. septembra. Foto: TASR - Marko Erd

Budú hovoriť o experimentoch v CERNE, energetickej udržateľnosti na našej planéte, evolúcii, Slnku a astronómii.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Pouličný festival Slovenskej akadémie vied (SAV) chce verejnosti zaujímavou formou priblížiť, čím sa jej členovia zaoberajú. Na návštevníkov čakajú súťaže, pokusy, prezentácie aj osobné stretnutia s vedcami. Festival s názvom Víkend so SAV sa začal v piatok na Primaciálnom námestí v Bratislave. Potrvá do soboty (8.9.).

"V rámci takzvanej Živej knihy budú verejnosti k dispozícii viacerí špičkoví odborníci zo SAV, pripravení odpovedať na otázky z rôznych vedeckých odvetví. Od neuroimunológie, cez astronómiu, fyziku, molekulárnu biológiu až po jazykovedu," približuje SAV na svojej webovej stránke.

Účasť na Živých knihách prisľúbili Sibyla Mislovičová, Tomáš Hromádka, Juraj a Zuzana Kronekovci, ale aj členovia Predsedníctva SAV a mnohí ďalší vedci. Budú hovoriť o experimentoch v CERNE, energetickej udržateľnosti na našej planéte, evolúcii, Slnku a astronómii, ale aj o vývoji a význame nanomateriálov a o mnohých ďalších témach.



SAV festival organizuje pri príležitosti 65. výročia jej zákonného ustanovenia. V sobotu sa program skončí o 20. h, v nedeľu o hodinu skôr. Kompletný program je zverejnený na webovej stránke SAV.