Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Riaditeľka UNESCO mieri do Ruska, kde chce prehĺbiť spoluprácu

Audrey Azoulayová, archívjna snímka. Foto: TASR/AP

Audrey Azoulayová zdôraznila, že veľký význam kladie na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Paríž 6. marca (TASR) - Generálna riaditeľka Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) Audrey Azoulayová vyhlásila, že jej prvá oficiálna cesta do Ruska pomôže posilniť bilaterálnu spoluprácu pri riešení problémov, ktorým čelí moderný svet.

"Som rada, že pocestujem do Ruska, čo je pre UNESCO veľmi dôležité," uviedla 46-ročná Azoulayová v utorok v rozhovore pre agentúru TASS. Poznamenala, že "Rusko je skvelá krajina, ktorá je dôležitým pilierom tejto organizácie a jej aktívnym účastníkom".

Azoulayová zdôraznila, že veľký význam kladie na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Plánuje "diskutovať o problematike multilateralizmu a záležitostiach súvisiacich s bilaterálnou spoluprácou medzi UNESCO a Ruskom", ktorá má bohatú históriu.

Azoulayová počas svojho pobytu navštívi Tatársku republiku, kde sa má stretnúť s tamojším regionálnym prezidentom Rustamom Minnichanovom. Plánuje sa oboznámiť i s Kremľom, ktorý je na zozname Svetového dedičstva UNESCO a stretnúť sa s členmi ruského výboru UNESCO.